Teamontwikkeling

“You can design and create and build the most wonderful place in the world.

But it takes people to make the dream a reality”

Walt Disney

Hoe krijg je (opnieuw) schwung in je team? 

Er is gedoe in je team, openlijk of onderhuids. Mensen werken naast elkaar in plaats van met elkaar. Ze missen de kans om van elkaar te leren en niet in de laatste plaats is de sfeer in je team niet zo fijn als zou kunnen. Herken je dit? Dan is onze workshop wat voor jou! 

Een dag er samen op uit is goed voor de sfeer, eventjes dan toch. Het is niet genoeg om een optimale team spirit te creëren.

All In Motion stippelde hiervoor een intensief programma uit, een meerdaagse onderdompeling voor organisaties die geloven in een toekomst met hun team. Die ondernemend zijn en in deze uitdagende tijden de balans willen behouden of net terugvinden.  Dit wordt het recept: meerdaags, intensief, interactief, ontspannend, beklijvende inzichten. We zetten concrete stappen richting jullie toekomst. Enige voorwaarde: de teamleden leren elkaar kennen in een ontspannen kader, weg van de dagelijkse job. 

team ontwikkleing

Wat houdt het traject ‘Teamontwikkeling’ in ?

1. Intake

Wat is jouw vraag en waar worstel je mee? Je voelt aan dat er meer inzit voor jezelf en je team, alleen weet je niet waar te beginnen. Daar zijn wij voor. We helpen je aan helder inzicht en een concreet stappenplan. 

2. Initiële Team Scan (ITS)

Vooraleer we samen op stap gaan willen we eerst jouw team beter leren kennen. Waar staan jullie op dit moment? Om hier een eerste foto van te nemen, vullen de medewerkers een online vragenlijst in. Daarbij peilen we naar de aanwezige vaardigheden, de betrokkenheid en attitude van je mensen. We kijken naar de context waarbinnen je team functioneert, de teamrollen, teamcultuur en de teamdynamiek. We zijn uiteraard ook benieuwd naar de mening van het management over zichzelf. We doen o.a. succesanalyses, dromen over de gewenste toekomst en onderzoeken alle sterktes en talenten binnen je team. Onze TeamScan is meer dan een standaard 360° enquête. Dit leggen we graag uit tijdens de intake.

3. Borgingsgesprek

De resultaten en onze analyse van de antwoorden wordt het startpunt van elke succesvolle verandering. Op basis van de resultaten uit de ITC maken wij een actieplan op maat van jouw team. We leggen de focus steeds op de talenten van je medewerkers en gaan dieper graven. Welke benutten ze nog niet?

Behoefte naar meer gekregen? Laat ons samen jou teamontwikkelingstraject op maat ontwerpen. 

De idee

We trekken ons terug op een rustige locatie en ontsnappen even aan de dagelijkse job. Het wordt een 2 of 3-daagse over vertrouwen en gezonde conflicten. Over zichzelf en elkaar anders leren kennen en elkaar leren respecteren. Wat is het collectieve doel? Als groep dien je samen te werken en je verantwoordelijkheid op te nemen, het gezamenlijk formuleren van doelstellingen, planningen maken én realiseren. Trouwens, wil je ook geen komaf maken met die  ‘hij mag meer dan ik – situaties’?  Nog één iets:  ook lachen en ontspannen staan cruciaal. Het wordt immers echt een onvergetelijke teamincentive.

Mogelijke onderwerpen:

 • Blindelings vertrouwen
 • Samenwerking en creativiteit
 • Insights Discovery
 • Rolverdeling
 • Jullie eigen marketing-of sales meeting
 • Een excellente teambuildingactiviteit. En nee, we gaan niet zomaar even gaan paintballen of karten... We beloven jou een unieke once-in-a-lifetime activiteit, waarbij je elkaar echt leert vertrouwen en waar je team jaren later nog van spreekt.

 

Onze rol?

Wij trainen en coachen. Of modereren tijdens jullie meeting. Een intervisie om een bepaald project op te starten is ook iets waar we meer energie van krijgen.

1. One-stop-shopping

We stoppen niet na deze succesvolle Teamincentive. Je team is nu immers in ‘Motion. Keep it moving. Tijdens de debrief spreken we af wat het beste is voor jouw team en wordt het traject aangevuld met één of meerdere training- en/of coachings. Bekijk gerust ons aanbod op de website. Enkele voorbeelden:

 • Effectief leiderschap
 • Positieve feedback en functioneringsgesprekken
 • Time (Self) Management
 • Customer Experience
 • Virtual Loyalty


2. Eind evaluatie

Wij gaan alvast de uitdaging aan en doen opnieuw dezelfde teamscan en bekijken de evolutie die intussen plaatsgevonden heeft. Ondertussen leerden de leden van het team om elkaar feedback te geven. Enkel zo schep je de mogelijkheid om te groeien.

Wat win je bij het traject ‘Teamontwikkeling’ ?

 • verfrissende ideeën na een paar dagen weg van het bedrijf
 • opnieuw goesting om de dagelijkse taken aan te pakken
 • inzicht in jezelf en in je collega’s
 • elkaar leren begrijpen
 • samen streven naar een betere en efficiëntere samenwerking
 • de nodige motivatie en spirit om er verder samen tegenaan te gaan
 • afhankelijk van de extra trainingen die je volgt, win je ook hier op elk vlak

Ben je klaar om samen met je team op stap te gaan en elkaar (nog) beter te leren kennen op een unieke manier?

Geïnteresseerd? Get in Motion